У справі Проданчука покладено першу крапку – вакцина якісна

Відтепер отримати інформацію «з перших рук» у справі проти Миколи Проданчука, директора Інституту еконгігієни і токсикологї ім. Л.І. Медведя, колишнього заступника міністра охорони здоров’я, головного санітарного лікаря України можна на його офіційному блозі http://prodanchuk.blogspot.com.

Усім відвідувачам сайту доступна аргументована відповідь групи юристів, у якій ідеться – «є всі підстави вважати, що кримінальна справа проти М.Г.Проданчука порушена не законно». Першу крапку у цій справі було покладено в середу в Переському суді м. Києва – під час розгляду позову про визнання незаконності порушення кримінальної справи проти Миколи Проданчука представники Генеральної прокуратури визнали, що індійська вакцина проти кору та краснухи була якісною (детальніше в інтерв’ю Миколи Георгійовича газеті “Дзеркало тижня»).

«Зараз, виборюючи право на захист від беззаконня, я захищаю право усіх нас не бути призначеними винними, і в суді я це доведу, – звертається на своєму блозі до громадськості Микола Гергійович. – Але крім захисту від беззаконня, ми маємо право на захист від хвороби. Я хочу сказати про проблему, більш важливу, ніж моя персональна. Це – проблема вакцини. Як видно із подання, слідство не має жодних претензій до якості вакцини, жодних претензій до документів, якими дозволено її застосування і до посадових осіб, які ці документи створили і підписали. Таким чином, додаткова імунізація здійснювалася якісною вакциною на підставі законних дозволів на застосування. Під час кампанії додаткової імунізації сталася смерть дитини. Це – трагедія, і як батько, я переживаю її незалежно від причин цієї смерті. Але ця трагічна подія була використана політиками, через що медична проблема почала вирішуватися не лікарями, а прокуратурою…»

Усі, хто поділяють позицію Миколи Георгійовича чи пропонують інші шляхи вирішення проблеми імунізації, мають можливість залишати коментарі на офіційному блозі Миколи Проданчука та на сайті Всеукраїнської суспільної інтелектуальної мережі «Всі Ми».

4 коментарі