Афоризми, цитати, вислови

Для чого ми приходимо в цей світ?

Нi про що не турбуватися, ні за що не переживати – значить не жити, а бути мертвим, адже турбота – рух душі, а життя – це рух.
– Григорій Сковорода

Люди приходять у світ Яви для того, щоб вчитися бути Творцями, щоб згодом стати Богами… Кожна людина, Творцем будучи, творить навколо себе свій Всесвіт – коло своїх друзів, знайомих, інтересів, випадків та пригод, в яких вона опиняється. Усе, що діється навколо неї і з нею, – це є прояв її внутрішньої сутності, тих бажань, потреб чи завдань, які змушують її Душу творити.
– Із книги “Родове вогнище”

Людиною стати – це мистецтво.
– Новаліс

З чим людина приходить в цей світ, що вона в ньому створює і що залишає, йдучи? Відповіді на ці запитання, по суті, визначають координати людського життя. Проте вони не охоплюють своїми визначеннями того, що зазнає в цьому житті людина, що вона долає і що перемагає. Звідси – координати можливостей і реальних дій людини мають бути поміщені в інший вимір –  цілий світ, в якому людина шукає і знаходить /або не знаходить/ своє місце, в якому вона зазнає випробувань і страждань, в якому вона одне втрачає, а друге здобуває взамін. Останнє і є, власне, змістом і сенсом людського життя.
– С.Л. Рубінштейн

Бути людиною – це відчувати свою відповідальність. Почувати сором перед убогістю, що, здавалося б, і не залежить від тебе. Пишатися кожною перемогою, здобутої товаришами. Усвідомлювати, що, кладучи свою цеглу, ти допомагаєш будувати світ.
– Антуан де Сент–Екзюпері С.Л.

Найкоротший вираз про сенс життя може бути таким: світ рухається і вдосконалюється. Головне завдання – зробити свій внесок в цей рух, підкоритися йому і співпрацювати з ним.
– Лев Толстой

Існування означає: родитися, годуватися, рости і зменшуватися, а життя є плодопринесення, яке проросло вiд зерна істини, що царить в серці їх.
– Григорій Сковорода

Єдиний смисл життя людини – це вдосконалення своєї безсмертної основи. Всі інші форми діяльності без смислу, у зв’язку з невідворотністю загибелі.
– Лев Толстой

Без коментарів