Пішла з життя велика оперна співачка Євгенія Мірошниченко

Минулої ночі пішла з життя велика оперна співачка Євгенія Мірошниченко – Герой України, народна артистка СРСР.Євгенія Семенівна впродовж 40 років була ведучою солісткою Національної опери України. Володіла красивим і легким голосом широкого діапазону (понад три октави), чудовою колоратурною технікою та яскравим артистичним талантом. У концертному репертуарі співачки були численні арії з опер, українські народні пісні та романси українських композиторів.

Після першої її появи на сцені критики написали, що «зійшла нова зірка опери». Євгенія Семенівна створила десятки різноманітних образів у виставах українського та світового репертуару. Їй аплодувала публіка різних континентів… Нині ми можемо говорити, що Мірошниченко створила свою вокальну школу. За декілька десятиріч, як педагог Національної музичної академії України, Євгенія Семенівна виховала ціле сузір’я чудових співаків, які нині виступають у багатьох театрах не лише нашої країни, але й за кордоном.

Євгенія Семенівна народилась 12 червня 1931 року у с. Радянське, тепер Вовчанського району Харківської області. Вокальну освіту здобула в Київській консерваторії (1951-57, клас М. Донець-Тессейр). У 1961 стажувалася в міланському театрі “Ла Скала”. У 1957-90 – солістка Київського театру опери та балету. З 1980 – викладач (з 1990 – професор) Київської консерваторії.Своєю майстерністю вона прославила українське оперне мистецтво.

Учасники «Ліги культури» висловлюють співчуття усім, хто знав та цінував великий талант – Євгенію Мірошниченко.

Без коментарів