Новини.Події.Анонси

Передчасно пішов з життя відомий етнопсихолог Володимир Куєвда

Раптово обірвалося життя відомого етнопсихолога, кандидата психологічних наук, завідувача лабораторії історії психології Інституту психології ім. Г. Костюка АПН України, експерта Всеукраїнської громадської організації «Ліга Культури» Володимира Терентійовича Куєвди.

Про своє щиросердне і глибоке захоплення українським етносом, його традицією Володимир Терентійович зізнавався, що відданість українській землі прийшла до нього через непростий життєвий досвід як науковця, громадянина, господаря, сина цієї землі. А коли ти усвідомлюєш себе сином, стверджував він в одному зі своїх останніх інтерв’ю, ти не можеш своїй матері-землі робити нічого злого – тільки творити й очікувати любов та добро.

Володимир Куєвда досліджував походження та психологічну сутність української культури, етнопсихологічні джерела історичної пам’яті у контексті формування національної свідомості, психотехнології в політиці, природу та вплив інформаційно-психологічної війни та інші питання.

Співчуваємо рідним та близьким Володимира Куєвди, глибоко сумуємо з приводу передчасної смерті цієї світлої, відкритої, відвертої та надзвичайно ерудованої особистості, істинного сина України.

Всі Ми, учасники ВГО «Ліга Культури»

Прощання з Володимиром Куєвдою відбудеться 28 січня о 9:30 біля моргу Київської обласної клінічної лікарні.

Без коментарів