Відкритий лист громадянському суспільству України

Я, Людмила Авескулова, президент Всеукраїнської громадської організації “Ліга Культури” уповноважена учасниками об’єднання донести до українського суспільства нашу позицію на вимоги часу.

Сьогодні, щоб зберегти баланс інтересів України, відстояти свої права й волю на достойне життя, чимало співгромадян вдаються до радикальних дій. Ми вже стали свідками провокацій, сутичок і застосувань фізичної сили. Усім відомі невтішні наслідки протистоянь. На жаль, передумови виникнення нових радикальних дій існують. Тому наша громадянська позиція, вибудувана мирноорієнтованими громадськими інституціями, звертається до усіх сторін конфлікту: розвій будь-якого насилля потрібно негайно зупинити!Особливо наголошуємо, що найвищими цінностями були і залишаються  життя людини і громадянський мир, тому за будь-яких умов – не допустити кровавого розбрату в країні, виявити силу духу і терпіння, не ставати знову і знову об’єктом політичних розбірок, а сформуватися в суб’єкт громадянського волевиявлення за цінності самовизначеної, самодостатньої консолідованої України.

Всі ми маємо усвідомити: наша громадянська активність не виправдана, якщо сьогодні ми не випрацюємо злагодженого  патріотичного “порядку дій”.

Тому пропонуємо:

1.Проведення відкритого розширеного засідання Ради національної  безпеки і оборони України з представниками громадських організацій для врегулювання ситуації, в першу чергу – через зупинення будь-якої політичної агітації і ситуативної боротьби за владу.

2.Проведення парламентських слухань для прийняття зобов’язань громадянської спільноти і держави на припинення протистоянь, і призначення прямого всеукраїнського референдуму.

3.Проведення всеукраїнського референдуму задля визначення єдиних цілей і співналаштування української спільноти,  як це зробив народ України у грудні 1991 року.

Ми відкриті до спільних дій з кожним, хто поділяє таку позицію.

Президент ВГО ”Ліга Культури”

Л. Авескулова

Наші контакти:
E-mail: office@culture.org.uа,      dobroxana@gmail.com                                  1 грудня 2013р.

Без коментарів